Dirigent
Grete Pedersen
Fiolin
Bård Monsen
Gitar
Anders Clemens Øien
Harpe
Ellen Sejersted Bødtker

Anders Clemens Øien


Anders Clemens Øien, gitar

Anders Clemens Øien gjorde stor suksess ved sin debut med Oslo-Filharmonien i begynnelsen av januar 2009. Idar Karevold i Aftenposten skrev: ”.. Som utøver har han grep om det instrumentale registret og kan lokke frem de nydeligste sjatteringer. Han er fleksibel, viser varhet for musikalske stemninger, henfaller ikke til ytre, virtuose grep, men lar en musikalsk bevissthet styre forløpene og skaper derved linjer og sammenhenger…. Det er ingen tvil om at Øien har flotte solistiske egenskaper, og de fremkom i en total beherskelse av situasjonen.”

Han har også vært solist med Stavanger symfoniorkester, Kristiansand symfoniorkester , Trondheim symfoniorkester, Eurasian Philharmonic( Korea ) og Orquestra Manuel Chapi( Spania). Adresseavisen skrev etter konserten med Trondheim Symfoniorkester: ”… Ikke bare perlet de melodiske løpene mykt og lytefritt ut av gitaren, men spillet med sine mange fine detaljer var i sin helhet tuftet på en så klar helhetlig utforming at det bare lyste musikalitet ut av det….”

Anders har spilt konserter over hele Europa, Asia og Amerika. Han har også vært invitert til en rekke festivaler i inn og utland. Øien er også en meget aktiv kammermusiker og har spilt med Skampa quartett, Oslo strykekvartett, Borromeo quartett, Stig Nilsson, Jean Ferrandis, Isa Gericke, Henning Kraggerud, Sølve Sigerland, Mark Kaplan, Jan Frode Stevy bl.a.

Øien har deltatt i flere Mesterklasser og kurser i Europa med bl.a. John Williams, Manuel Barrueco, Marco Socias m.fl.

Anders Øien har vunnet en rekke priser i internasjonale konkurranser. Han vant den prestisjetunge “Andres Segovia” konkurransen i La Herradura som første skandinav noensinne. Våren 2002 ble han også valgt ut som en av Rikskonsertenes “ INTRO -musikere”. Han mottar for tiden Statens Kunstnerstipend for yngre kunstnere.

Anders har gitt ut tre plater på Nordic Sound. Innspillingene har mottatt glitrende kritikker.I en anmeldelse skriver de at Anders: "...får gitaren til å gløde, melankolsk og mørkfarget, på en måte som suger deg inn." I forbindelse med 100-årsmarkeringen i 2009 av komponisten Fransisco Tarregas død, har Øiens tredje plate helt nylig blitt utgitt.

Øien var elev ved musikklinjen på St. Hallvard videregående skole i Lier. Han har kandidatstudium ved Norges Musikkhøgskole med Jan Danielsen som lærer og Diplomstudium ved Escola de musica Luther (Barcelona) med den kjente gitaristen Alex Garrobe som lærer.

Januar 2009

www.nordicsound.no

Linker

Artister

Kontakt

Om ad musica