Dirigent
Grete Pedersen
Fiolin
Bård Monsen
Gitar
Anders Clemens Øien
Harpe
Ellen Sejersted Bødtker

Bård Monsen


Bård Monsen, fiolinist

Bård Monsen er en aktiv kammermusiker og har deltatt ved en rekke festivaler i Norge, som for eksempel Stavanger Kammermusikkfestival, Festspillene i Bergen, Oslo kammermusikkfestival, Vestfoldfestspillene, Hardanger Musikkfest, Festspillene i Elverum og Valdres Sommersymfoni. I tillegg har han turnert med forskjellige ensembler rundt i Europa, USA, Sør-Amerika og Asia. Han har spilt med en lang rekke anerkjente utøvere bl.a. Truls Mørk, Jan-Erik Gustafsson, Adrian Brendel, Hans Pålsson, Priya Mitchell, Åge Kvalbein, Atle Sponberg, Gina Mc Cormack, Oleg Kogan, Stephan Barratt-Due og Soon Mi Chung.

Monsen har ved flere anledninger vært konsertmester for Oslo Camerata og TrondheimSolistene.

I 2006 hadde han egen recital i Ultima Ung-serien.

På plateselskapet Naxos ble det nylig utgitt en plate hvor han bl a spiller Ysayes Sonate for to fioliner sammen med Henning Kraggerud.

I løpet av de siste årene har han utmerket seg som både utøver og pedagog. For tiden jobber han som timelærer ved NTNU, og Universitetet i Agder.

Bård Monsen begynte å spille fiolin fem år gammel hos Øivind Lund, og har senere studert med Alf Richard Kraggerud, Stephan Barratt-Due og Geir Inge Lotsberg. I barndommen og studietiden var han en talentfull utøver, og ble to ganger prisvinner i Ungdommens Strykemesterskap. Fra 2002-2004 gjennomførte han et diplomstudium ved Indiana University. Etter ett år ble han assistentlærer for sin professor – Mauricio Fuks – og fikk stipend av Fulbright stiftelsen i Norge og USA.

Sesongen 2009/10

Linker

Artister

Kontakt

Om ad musica