Sopran
Anne Bolstad
Mona Julsrud
Mezzo-sopran
Marianne E. Andersen
Dirigent
Grete Pedersen
Fiolin
Bård Monsen
Gitar
Anders Clemens Øien
Harpe
Ellen Sejersted Bødtker
Piano
Ingrid Andsnes

Marianne E. Andersen


Marianne E. Andersen, mezzo-sopran

Marianne E. Andersen kommer nylig fra plateopptak av Händels opera EZIO for Deutsche Grammophon med Alan Curtis ensemble Il Complesso Barocco. Prosjektet ble avsluttet med konsertante fremførelser av operaen i Torino og Paris. Allerede i mars 2009 vil CD-platen bli utgitt. Forrige sesong hadde Marianne stor suksess i Eivind Buenes nyskrevne opera SEPTEMBER som også ble fremført ved den offisielle åpningen av Griegåret 2007.

Hennes operaroller inkluderer Suzuki (MADAMA BUTTERFLY) for Den Norske Opera hvor hun også har sunget Grimgerde i en konsertant oppsetting av VALKYRIEN, Wellgunde (DAS RHEINGOLD og GÖTTERDÄMMERUNG) og 2. Dame (TRYLLEFLØYTEN) for Scottish Opera og en av Rhinedøtrene i den kritikerroste oppsetningen av Wagners DER RING DES NIBELUNGEN, som bl.a. ble fremført under den store festivalen i Edinburgh. Andre roller er Don Ramiro (LA FINTA GIARDINIERA), Mercedes (CARMEN), Hans (HANS OG GRETE) for Staatstheater Darmstadt, og Bradamante (ALCINA) for operaene i Wiesbaden og Oldenburg. Hun høstet strålende kritikker for sin urfremføring av Hulda (HULDA OG GARBORG), en rolle skrevet spesielt for henne, og i rollen som Anna (ELECTRIFICATION OF THE SOVIET UNION) som hun bl.a. sang i London og Amsterdam. Høsten 2007 medvirket hun som Nina Grieg i operaen BLUE MOUNTAIN av Justin Dello Joio som også dirigerte den konsertante urfremførelsen ved Ultima-festivalen. Hun har også fått fantastiske kritikker for sin rolle som Penelope i Oslo Kammermusikkfestivals oppsetting av Monteverdis IL RITORNO D’ULISSE IN PATRIA under Alan Curtis ledelse.

Marianne E. Andersen debuterte i Universitetets Aula i 1995 med Einar Steen-Nøkleberg ved flygelet, og hennes karriere har siden brakt henne til store deler av Europa og Amerika. Hun har sunget med landets ledende orkestre og opptrer jevnlig i utlandet. Spesielt bør nevnes hennes suksess når hun på kort varsel steppet inn og sang Mahler/Schönbergs Das Lied von der Erde med Göteborgs Symfoniorkester. Hun har gjestet festivaler som the Edinburgh International Festival, the Israel Festival i Jerusalem, Thüringen Bach-Wochen i Tyskland, Cheltenham og Buxton Music Festivals i England, Festspillene i Bergen, Olavsdagene i Trondheim samt de fleste andre festivaler i Norge.

Marianne E. Andersen er født i Oslo og utdannet i London ved the Royal Academy of Music hvor hun gikk ut med høyeste utmerkelse, og the National Opera Studio. Hun har siden studert med bl.a. Ileana Cotrubas i Frankrike og Vera Rozsa i London.

Sesongen 2008/2009

Linker

Artister

Kontakt

Om ad musica